Wigilia

Wigilia

Zapraszamy na uroczyste spotkania przedświąteczne w Ptasim Radiu!

Grudzień to czas spotkań i podsumowań. Przestrzeń Ptasiego Radia szczególnie sprzyja takim uroczystościom. Domowa atmosfera starej kamienicy, zapach świec i wina – to detale, dzięki którym każde spotkanie wigilijne owiane będzie nutką świątecznej magii.

My zadbamy o wszystko – od przepysznie skonstruowanego menu po dekorację stołu – obrus, serwetki, świeczki, świąteczne dodatki. Wybierz termin i zarezerwuj miejsce.

Do wszystkich zestawów wigilijnych – słodki upominek od Ptasiego Radia dla każdego Gościa!


Zestaw 1

PRZYSTAWKA :
Matthias marynowany w Maraska Cherry Brandy podany na grzance

ZUPA DO WYBORU :
Barszcz na naturalnym zakwasie z uszkami z grzybami
Zupa grzybowa z lanymi kluskami

DANIE GŁÓWNE :
Karp smażony w maśle podany na kapuście z grzybami
Udko kacze w klasycznym sosie własnym z jabłkami i suszoną śliwką
Pierogi grzybowe z truflą i masłem rozmarynowym

Ziemniaki gotowane z palonym masłem
Poznańskie pyzy
Kapusta zasmażana z grzybami
Sos pieczeniowy
Sałatka wigilijna z suszem owocowym
Sałatka Mista

Napoje ciepłe – 1 na osobę:
Kawa – czarna, biała, cappuccino
Herbata – czarna, biała, zielona, Earl Grey
Półmiski ciast z naszej pracowni:
ciasto czekoladowe, sernik, szarlotka
Woda, soki – podawane w dzbankach – 0,4l na osobę

Zestaw nr 2

Matthias marynowany w Maraska Cherry Brandy podany na grzance
Włoska rolada z rukoli i szynki parmeńskiej z twarożkiem truflowym i smażonym makaronem

Zupa do wyboru
Poznańska zupa rybna z głów z maślanymi grzankami
Barszcz na naturalnym zakwasie z uszkami z grzybami

Dorsz w parmezanowej panierce z pesto bazyliowym podany na ratatuj z warzyw okopowych
Mix krewetek / muli / raków nilowych / warzywa śródziemnomorskie / sos ze świeżych pomidorów / mleko kokosowe / świeże zioła
Polędwiczki wieprzowe sous vide podane na marynowanych boczniakach z sosem szafranowym
Schab z morelą w sosie śliwkowo – grzybowym

Ziemniaki gotowane z palonym masłem
Maślana kasza kuskus
Sałatka Caltanissetta
Mix sałat / orzeszki Pinii/ świeża gruszka / miód / oliwa truflowa / limonka / Grana Padano
Surówka z selera z nutą Ginu
Kapusta zasmażana z grzybami

Do obiadu wino – wytrawne, hiszpańskie Glarima – do wyboru: białe lub czerwone – 150 ml na osobę
Napoje ciepłe – bez ograniczeń:
Kawa – czarna, biała, cappuccino
Herbata – czarna, biała, zielona, Earl Grey
Półmiski ciast z naszej pracowni:
ciasto czekoladowe, sernik, szarlotka
Woda, soki – podawane w dzbankach ? bez ograniczeń

Zestaw nr 3
Tatar wołowy
Karczochy nadziewane krewetkami z czerwonym pieprzem i kremem balsamicznym

Dania w formie Finger Food
Vitello tonnato cielęcina soue vide / sos tuńczykowo ? kaparowy / grissini
Twaróg truflowy /polędwica z tuńczyka marynowana w burakach z anyżem / chipsy z warzyw okopowych
Pure z Mango / kiełki rzodkwi / krewetka królewska / masago pomarańczowe

Zupy do wyboru
Zupa Cappuccio
Krewetki królewskie / mule / rak nilowy /biała ryba / pył krewetkowy / białe wino / świeże zioła
Zupa borowikowa z chipsem z szynki parmeńskiej
Danie główne :
Sandacz podany na karczochach z salsą śródziemnomorską
Stek z argentyńskiej polędwicy Angus / risotto truflowe / masło limonkowe
Królewska operetka frutti di mare
Krewetki królewskie/mule / raki nilowe / białaryba / imbir /czerwone curry / grzyby Mun/ pył krewetkowy / białe wino / mleko kokosowe / świeże zioła
Rolada z polędwiczki wieprzowej / szparagi zielone / gorgonzola/ sos szafranowy

Ziemniaki gotowane na palonym maśle
Gnocchi z rozmarynem
Sałatka z sezonowaną wołowiną
Mix sałat/suszone pomidory /jabłuszka kaparowe /koper włoski/prażone płatki migdałów/ konfitura z czerwonej cebuli / sos malinowo z nutą Amaretto / grzanki ziołowe
Marynowane grillowane warzywa
Sos z pyłem krewetkowym

Do obiadu wino – wytrawne hiszpańskie Glarima – do wyboru: białe lub czerwone – 250 ml na osobę
Napoje ciepłe – bez ograniczeń:
Kawa – czarna, biała, cappuccino
Herbata – czarna, biała, zielona, Earl Grey
Półmiski ciast z naszej pracowni:
ciasto czekoladowe, sernik, szarlotka
Deski owoców
Woda, soki – podawane w dzbankach ? bez ograniczeń

Zimny bufet:

Talerz przekąsek – marynowany bakłażan, suszone pomidory, oliwki, marynowane cebulki, ser pecorino oraz rukola
Deska wędlin – salami, szynka prosciutto, chorizo, pasztety
Hummus z crostini
Bruschetta pomidorowa
Mix sałat / krewetki marynowane / burak Chioggia z anyżem / Grana Padano
Pieczywo / masło