Wigilia

Wigilia

Zapraszamy na uroczyste spotkania przedświąteczne w Ptasim Radiu!

Grudzień to czas spotkań i podsumowań. Przestrzeń Ptasiego Radia szczególnie sprzyja takim uroczystościom. Domowa atmosfera starej kamienicy, zapach świec i wina – to detale, dzięki którym każde spotkanie wigilijne owiane będzie nutką świątecznej magii.

My zadbamy o wszystko – od przepysznie skonstruowanego menu po dekorację stołu – obrus, serwetki, świeczki, świąteczne dodatki. Wybierz termin i zarezerwuj miejsce.

Do wszystkich zestawów wigilijnych – słodki upominek od Ptasiego Radia dla każdego Gościa!


ZESTAWY WIGILIJNE 2017 


— Zestaw 1 —

Zupa (do wyboru jedna):

Zupa grzybowa

Krem z pieczonego buraka z dodatkiem sera koziego, z uszkami grzybowymi

Danie główne podawane na półmiskach:

Poliki wołowe duszone w sosie chrzanowym z dodatkiem rozmarynu, pomarańczy oraz pomidorów koktajlowych

Pstrąg pieczony z dodatkiem świeżych ziół, imbiru oraz limonki

Polędwiczki wieprzowe podawane z sosem żurawinowym

Udko kacze pieczone z dodatkiem suszonych owoców podawane z mango i sosem pomarańczowym

Pierogi z kapustą i grzybami

Dodatki:

Ziemniaki opiekane w masełku ziołowym, kasza pęczak ze smalcem i cebulką, sałatka z pora oraz brukselki z dodatkiem majonezu chrzanowego, buraczki w miodzie, warzywa na parze, sos pieczeniowy, ziołowy sos, marynowane grzyby

Napoje ciepłe – 1 na osobę:

Kawa – czarna, biała, cappuccino

Herbata – czarna, biała, zielona, Earl Grey

Półmiski ciast z naszej pracowni:

ciasto czekoladowe, sernik, szarlotka

Woda, soki – podawane w dzbankach – 0,4l na osobę

Cena: 100 zł za osobę


— Zestaw 2 —

Przystawka:

Pasztet pieczony podawany z sosem żurawinowym

Zupa (do wyboru jedna):

Zupa grzybowa

Krem z pieczonego buraka z dodatkiem sera koziego, z uszkami grzybowymi

Danie główne podawane na półmiskach:

Poliki wołowe duszone w sosie chrzanowym z dodatkiem rozmarynu, pomarańczy oraz pomidorów koktajlowych

Pstrąg pieczony z dodatkiem świeżych ziół, imbiru oraz limonki

Polędwiczki wieprzowe podawane z sosem żurawinowym

Udko kacze pieczone z dodatkiem suszonych owoców podawane z mango i sosem pomarańczowym

Pierogi z kapustą i grzybami

Dodatki:

Ziemniaki opiekane w masełku ziołowym, kasza pęczak ze smalcem i cebulką, sałatka z pora oraz brukselki z dodatkiem majonezu chrzanowego, buraczki w miodzie, warzywa na parze, sos pieczeniowy, ziołowy sos, marynowane grzyby

Do obiadu wino – wytrawne włoskie Nespolino do wyboru: białe lub czerwone – 150 ml na osobę

Napoje ciepłe – bez ograniczeń:

Kawa – czarna, biała, cappuccino

Herbata – czarna, biała, zielona, Earl Grey

Półmiski ciast z naszej pracowni:

ciasto czekoladowe, sernik, szarlotka

Woda, soki – podawane w dzbankach – bez ograniczeń

Cena: 120 zł za osobę


— Zestaw 3 —

Przystawka:

Pasztet pieczony podawany z sosem żurawinowym

Zupa (do wyboru jedna):

Zupa grzybowa

Krem z pieczonego buraka z dodatkiem sera koziego, z uszkami grzybowymi

Danie główne podawane na półmiskach:

Poliki wołowe duszone w sosie chrzanowym z dodatkiem rozmarynu, pomarańczy oraz pomidorów koktajlowych

Pstrąg pieczony z dodatkiem świeżych ziół, imbiru oraz limonki

Polędwiczki wieprzowe podawane z sosem żurawinowym

Udko kacze pieczone z dodatkiem suszonych owoców podawane z mango i sosem pomarańczowym

Pierogi z kapustą i grzybami

Dodatki:

Ziemniaki opiekane w masełku ziołowym, kasza pęczak ze smalcem i cebulką, sałatka z pora oraz brukselki z dodatkiem majonezu chrzanowego, buraczki w miodzie, warzywa na parze, sos pieczeniowy, ziołowy sos, marynowane grzyby

Do obiadu wino – wytrawne włoskie Nespolino do wyboru: białe lub czerwone – 250 ml na osobę

Napoje ciepłe – bez ograniczeń:

Kawa – czarna, biała, cappuccino

Herbata – czarna, biała, zielona, Earl Grey

Półmiski ciast z naszej pracowni:

ciasto czekoladowe, sernik, szarlotka

Deski owoców

Woda, soki – podawane w dzbankach – bez ograniczeń

Zimny bufet:

Talerz przekąsek – marynowany bakłażan, suszone pomidory, oliwki, marynowane cebulki, ser pecorino oraz rukola

Deska wędlin – salami, szynka prosciutto, chorizo

Śledzie na trzy sposoby – w oleju, w śmietanie, sałatka śledziowa

Koszyk pieczywa, masło

Cena: 150 zł za osobę


+ 30 zł: